18 juni 2011
13:00

Referat: Nydala IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Raffa - Sarang, Martin, Gustav - Jönsson, Daniel, Mario, Per - Pontus, Alex, Jamal

Avbytare var Park som spelade 45 min som innermittfältare, David som spelade sista halvan av 2:a halvlek som högerback, Stefan som fick hoppa in i målet efter 54 min sedan Raffa blivit frilägesutvisad samt Javid och Ahmed som aldrig kom in.

Konstateras kan att Gullviksborg inte precis är vår lyckoarena nummer ett!!
Ett baklängesmål på en tvivelaktig frispark, en frilägesutvisning på Raffa (solklar från referentens dåliga utgångspunkt, väldigt tveksam enligt normalt neutrala bedömare som stod väldigt väl placerade), en varning som renderar avstängning på Sarang och 2 huvudskador i båda fallen efter hopskallningar varav Alex fick sys med 5 stygn efter ett rejält jack medan Mario som blev rejält groggy efter sin krock i slutet av första halvlek återkom i spel en liten bit in i andra.

Matchen var till att börja mest ett ställningskrig med nästan inga avslut alls och tipset från flera håll om en 0-0-match såg ut att ha väldigt stor chans att slå in. I den 34:e min fick de så en frispark som åtminstone av många uppfattades som mycket tveksam och på denna smekte en Nydalaspelare snyggt in den i krysset. Inte så väldigt långt därefter hade de ett friläge där Raffa räddade ett halvdåligt avslut och på övertid i 1:a halvlek hade de också ett rykande skott centimetrar över ribban. Vi hade ingen riktigt klar målchans, det närmsta var en frispark som sånär nådde Martin vid bortre stolpen.

I början av 2:a halvlek hade de åter ett friläge som Raffa efter ett nytt dåligt avslut kunde rädda. I den 54:e min blev så Raffa frilägesutvisad efter en nerdragning i straffområdet där det tydligen dock dels var tveksamt om han var siste man i det läget, dels om hur mycket Nydalaspelaren "hjälpte till" när han föll. Nåväl straff blev det med nyinsatte Stefan i mål - en straff som de dock sköt i ribbans underkant innan Stefan förtjänstfullt kunde få undan den.

Deras 2-0-mål kom istället i den 62:a min på en snygg nick från halvlångt håll som gick i en hög båge över Stefan och ner i bortre hörnet. Nydala som redan i samband med utvisningen började backa hem gjorde det nu än mer och ungefär som i Makedonijamatchen här på Gullvik, där vi också fick avsluta matchen med en man mindre efter en utvisning, tilläts vi ha mycket mål och bjöds på stora ytor på mittfältet. Vi tryckte nu på rejält och vi skapade också en del riktigt bra chanser. Jamal hade en frispark som målvakten tippade tätt, tätt över ribban och Mario och Sarang hade var sitt farligt skott efter sologenombrott på ren kraft varav Sarangs tuschade bortre stolpen. Den sista klara målchansen i matchen hade Nydala när man i den 82:a min än en gång gjorde ett ganska dåligt avslut vid ett friläge vilket gjorde att Stefan lättare kunde göra en bra räddning till hörna.

På sätt och vis en typisk 0-0-match men resultatet var väl om man "accepterar" såväl frisparken vid första målet som utvisningen ändå inte helt orättvist. De hade faktiskt de flesta heta avsluten även om bollinnehållet var rätt jämnt fördelat. De gjorde också två riktigt snygga mål.

Vårt försvarsspel var i det stora hela bra men framåt var vi otroligt ängsliga och fantasilösa samtidigt som vi tog väldigt få djupledslöpningar och ö.h.t. var väldigt stillastående. Det verkar ha gått lite troll i anfallsspelet och vi har kommit in i en ond cirkel av allt sämre spel och allt mindre självfötroende men när vi åter kan använda Mario och Anders samtidigt (det är länge sedan nu) har det stora förutsättningar att förbättras avsevärt. Vi borde dock inte vara SÅ beroende av detta utan har på flera håll mer att ge om vi bara kan skaka av oss tidigare tillkortakommanden. (OCH DET SKA VI!!)

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-6 Skott på mål: 4-6 Skott utanför: 7-2